2015. július 18. Templomkerti Esték, Művészek a templomért 2015, Máriaremete

Ismét egy jótékonysági rendezvényen vehettünk részt, ezúttal Máriaremetén, a festői Templomkertben. A felkérés a Munkásotthon 95. jubileumi születésnapi műsora után érkezett hozzánk, ahol Makrai Katalin szervező asszony élőben tekintette meg a műsort és látta csoportunkat, így a jelek szerint jó benyomást tettünk rá. A csoportot külön busz szállította a rendezvény helyszínére, majd ugyanez a busz haza is vitte a csoportot a fellépést követően. A műsorunkra az ünnepi mise után került sor a Templomkertben felállított kiváló minőségű színpadon, első osztályú hangosítással. Nagy szerencsénk volt, hiszen aznap jóformán egész nap esett az eső, sőt a műsorkezdés előtt fél órával még javában zuhogott, hátráltatva ezzel a színpadi beállást, ám végül a megfelelő időben kiderült az idő és a népes nézősereg is leülhetett a frissen kipárnázott székekre.

Együttesünk egy órás műsort adott, melynek címe „Idejöttünk mulatni, hazamegyünk aludni…” volt és a Gázsa zenekar közreműködésével valósult meg. Megmutattuk a teljes együttesi repertoárt a nagy számoktól kezdve a szólótáncokig. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy olimpiai ezüstérmes tornásznőnk, Makray Katalin asszony vállalta a műsorunk konferálását.

A táncos mulatság után a szervezők megvendégelték csoportunkat egy pohár borra és helyben sütött pogácsára, így a nézőkkel is alkalmunk nyílt néhány szót váltani. Megjegyzendő, hogy az eseményen részt vett Schmitt Pál a Nemzet Sportolója és korábbi köztársasági elnök, akinek maximálisan elnyerte tetszését a produkciónk. Az előadást követően váltott is néhány kedves szót együttesünk vezetőjével, Bercivel, akivel elsősorban az edzésmódszereinkről és a tánc által generált fizikai megterhelésről beszélgettek. Az est lezárásaképp hazatértünk aludni úgy, ahogy a műsor címe is megmondta.